Mikor szükséges orvoshoz fordulni térdfájdalommal?

Térdfájdalom áttekintése

Hátfájás + Térdfájás megszüntetés 7 lépésben

Térdfájdalom áttekintése » Gyógyszer a családban » Vény nélkül kapható gyógyszerek ABC-ben » Az elülső térdfájdalom etiológiájának vizsgálata Az "elülső térdfájdalom", vagy ahogyan az irodalomban többnyire említik, a "patellofemoralis fájdalom szindróma" többnyire a fiatal korosztályt és gyakrabban a nőket érinti.

Felismerése nem okoz térdfájdalom áttekintése problémát, annál inkább a beteg számára is kielégítő kezelése. Célul tűztük ki a lehetséges etiológiai faktorok áttekintését és azok megvizsgálását saját anyagunkban.

térdfájdalom áttekintése

A betegek átlagéletkora 22 év volt, a műtét és a vizsgálat között eltelt idő átlag 4,1 év volt. Kontrollcsoportként olyan korban, nemben illesztett beteget választottunk, akiknél bizonyosan kizárható volt a chondromalacia.

térdfájdalom áttekintése

A kiválasztott betegből 84 beteg, 58 kontroll jelent meg vizsgálatra. Klinikai, radiológiai vizsgálatokat, valamint csontanyagcsere vizsgálatokat csontsűrűség és laborvizsgálatok végeztünk.

térdfájdalom áttekintése

Vérvételhez beteg járult hozzá 63 beteg, 47 kontroll. A térd statusában a beteg és kontrollcsoportban különbséget nem találtunk, kivéve a betegcsoportban minden esetben provokálható retropatellaris fájdalmat, amely a betegség tünete. A radiológiai paraméterek Q-szög, lateralis patella szög, a kongruencia szög, a sulcus szög, a patella szög, az úgynevezett Caton-arányszám: patella mély-magas állásvalamint a T-score értékek és laboratóriumi eredmények között Student-féle T-próbával vizsgálva nem találtunk szignifikáns eltérést a két csoport között.

Térdfájdalom áttekintése általában szerepet tulajdonítanak alkati sajátosságoknak a patellofemoralis fájdalomszindróma kialakulásában, saját anyagunkban térdfájdalom áttekintése egyértelmű etiológiai szerepét igazolni nem tudtuk.

térdfájdalom áttekintése

Eredményeinket irodalmi adatok is alátámasztják.