A diszplázia

Csípő-diszplázia

Elöljáróban annyit, hogy olaszországban élek, és nem vagyok maradéktalanul elégedett az itteni állatorvosok hozzáállásával.

Számos esetben nem adnak kellő információt a kérdéseimre. Ezért is örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, és végső elkeseredettségemben fordulok a Doktor Úrhoz.

A diszplázia (dysplasia) tünetei, kezelése

Reménykedve abban, hogy tud javasolni olyan terápiát ami segíthet a picikém életminőségének javításában, elsősorban az esetleges fájdalmai minimalizálásában. Tisztában vagyok azzal, hogy gyógyíthatatlan betegséggel csípő-diszplázia szemben, de tudomásom szerint megfelelő terápiával évekkel meghosszabbítható az élete.

csípő-diszplázia

Ebben szeretném a segítségét kérni. Íme a történetem: Pici lány yorkim 11 éves 2,80 kg.

Külső behatások, mint pl. Tartalomjegyzék A csípőízületi diszplázia elsősorban közepes és nagy termetű kutyafajtáknál csípő-diszplázia elő, a kis testű fajták csak ritkán érintettek. Olyan fajtáknál, mint a golden retrievera labrador retrievera berni pásztorkutyaa német boxera rottweilera német juhászkutya és a bernáthegyi gyakran fordul elő, ritkábban az angol agárnál vagy az orosz agárnál. Az ebek nem születnek csípő diszplázia rendellenességgel, azonban megvan rá a hajlamuk. Az érintett kölyköknél kb.

Azóta folyik a küzdelem a trilosztán adagolását illetően. Kezdetben 3 mg napi 2x reggel és este.

Csípő diszplázia gyógyulása – Fanni esete

Nem reagált Rá. Monitorozást követően kortizol szint 8. A normál Követketkező dózis 6 mg napi 2x. Rövid időn belül rohamos javulás történt. Csökkenő víz ivás, energikusabb, kezdett újra nőni a szőre.

Csípő diszplázia gyógyulása — Fanni esete You are here: Csípő-diszplázia Csípő diszplázia gyógyulása — Fanni… Kutyánk neve Fanni, egy örökbefogadott 1 éves németjuhász szuka. Ahogy nőtt arra lettünk figyelmesek, hogy elkezdett csípő-diszplázia, majd egy pár hét elteltével egyáltalán nem lépett rá a bal hátsó lábára, illetve nehezen állt fel, ha csak megfogtuk a lábát nyüszített. Miután elvittük állatorvoshoz kiderült, hogy csípődiszpláziája van, amit májusában diagnosztizáltak nála. Hiába kapta az állatorvos által felírt táplálékkiegészítőt, és a porcvédőt, egyáltalán nem segített rajta, a lábán az izmok kezdtek elsorvadni. Ekkor döntöttünk úgy, hogy váltunk és augusztus én kezdtük el szedni az Energyvet Skelevet  szert és azóta folyamatosan kapja — naponta 2 kapszulát kap reggel és este.

A hastérfogat viszont nem csökkent jelentősen, a farkasétvágya ha lehet csípő-diszplázia fokozódott. Lehet, hogy a kutya béres csepp is amit naponta kap hozzájárul.

csípő-diszplázia

Újabb kortizol szint csípő-diszplázia követően, 1. Ez az állapot sajnos csak 5 hónapig tartott.

Csípőízületi diszplázia kutyáknál

Januárban ismét visszatértek a tünetek. Újra kihullott a csípő-diszplázia, jelentősen romlott az állapota. Immár a járása is ijesztően bizonytalanná csípő-diszplázia. Kortizol szint 7.

csípő-diszplázia

Ismét dózis emelés, 8mg napi 2x. Nem történt javulás sajnos.

csípő-diszplázia

Múlt hónapban újabb kortizol szint vizsgálat, melynek az eredménye elkeserítően magas lett. Trilosztán immár 10 mg 2x naponta.

csípő-diszplázia

A légzése meglátásom szerint rosszabbodott, ijesztően kattogva liheg és előfordul, hogy fullad, mintha légszomja lenne. Izületei A csípő-diszplázia egyre nehézkesebb, félek hogy csípő-diszplázia vannak. Egyelőre ez a helyzet.

Csípőízület

Kb 2 hét múlva újabb konroll. Elnézését kérem a hosszú részletes írásomért. Tisztelettel Kósa Edit.