Térdfájás áttekintés

Térdfájdalom tavasszal, Térdfájás témájú tartalmak a WEBBetegen - 2. oldal

Tartalom

  Főoldal » Az orvos térdfájdalom tavasszal » Dr.

  Térdszalagsérülés miatti térdfájás Az ínszalag egy rövid, kemény rostokból álló szövetszalag, amelyet legnagyobb részben hosszú, szálas kollagénmolekulák alkotnak. Az ínszalagok feladata a csontok egymáshoz kötése az ízületekben és térdfájdalom tavasszal ízületek körül. Az ínszalagok nem kötnek izmokat csontokhoz, az az ínhüvelyek feladata. Az ínszalagok másik feladata, hogy csökkentsék az ízület mozgását azért, hogy megakadályozzák a sérüléseket.

  Farkas Judit » Térdfájdalom Kérdés:  Az ősszel történt, hogy egy gyakorlat végzése után fájdalmak jelentkeztek a térdemben. Egy 40 cm-es terpeszben térdfájdalom tavasszal egy ideig stabilan, rogyasztott állásban ún.

  térdfájdalom tavasszal

  A térdeim a lábfejeim vonalánál előrébb voltak, ami - mint megtudtam később - nem igazán javallott. Azóta rendszeresen fáj mindkét térdem, bár csak időközönként és elviselhető mértékben, a munkámat is el tudom végezni, holott sokszor napi 10 órát térdfájdalom tavasszal talpon lennem.

  Viszont a bal térdem azóta kattog minden lépésnél néha csak épp egy kicsit, máskor jobban, és azóta nem tudom végezni az ilyen jelegű gyakorlataimat guggolásokat semmivel felerősödnek a fájdalmak.

  térdfájdalom tavasszal

  Jelenleg külföldön dolgozom, így nem áll módomban megvizsgáltatni a térdem, de tavasszal szeretnék sort keríteni rá, és lesz lehetőségem is pihentetni őket. Elképzelhetőnek tartja, hogy utána helyreáll az eredeti állapot a pihenés vagy valami enyhébb kezelés által, és újra végezni tudom a gyakorlatokat?

  térdfájdalom tavasszal

  Jól gondolom, hogy megnyúltak a szalagok, ami a porc kilazulásához vezetett? Van erre valami gyógymód?

  Előre is köszönöm a válaszát! Farkas Judit ;18 februári    InforMed Válasz:  Az ön-diagnózisával, hogy megnyúltak volna a szalagjai, ami a porc kilazulásához vezetett, nem értek egyet. Sokkal valószínűbb az, hogy túlerőltette, és kopik a térdkalács terhelő porcfelszíne.

  térdfájdalom tavasszal

  Azzal egyetértek, hogy tavasszal sort kerít arra, hogy megvizsgáltassa a térdét, de nem igazán értem, hogy miért végez ilyen gyakorlatokat? Szavaiból úgy veszem ki, hogy ezt nem kényszerből, hanem kedvtelésből teszi.

  Rybaltovszki Henrik, ortopéd-traumatológus Az emberi szervezetben számos ízület található.

  Esetleg azon is érdemes elgondolkodnia, hogy érdemes-e ezért ilyen panaszoknak kitennie magát. Kapcsolódó cikkek a Térdfájdalom tavasszal, elváltozások rovatban olvashatók.

  térdfájdalom tavasszal