Receptek, gyógyszernév nélkül | HEOL

Közös gyógyszernév

Tartalom

  artrózis és boka kezelési módszerei

  Receptek, gyógyszernév nélkül HEOL Jövőre az orvos a koleszerinszint-csökkentő gyógyszer nevét már nem írhatná fel a receptre, csak a hatóanyagát. Ezt ne hagyja ki! Kattintson ide: hirvilag.

  a vállízület tapadó kapszulitisz kezelése

  Jövőre a koleszterinszint-csökkentőknél már nem írhatná fel a receptre az orvos a gyógyszer nevét, csak a hatóanyagát, a patikusnak pedig a legolcsóbbat kellene kiadnia, hacsak a beteg kifejezetten nem kéri, hogy az addig használt medicinát kapja. A lap értesülései szerint egyelőre kísérleti jelleggel, várhatóan A gyógyszerár-támogatási rendszert úgy is módosítanák, hogy bizonyos esetekben szankcionálnák azt, ha közös gyógyszernév beteg nem működik együtt az orvossal.

  Közös gyógyszernév krónikus tüdőbetegeknek például központilag támogatott dohányzásleszoktató programon kellene részt venniük, s ha azután sem teszik le a cigarettát, akkor 90 százalék helyett csak 55 százalékos tb-támogatást kapnának a gyógyszerükhöz — írja a lap.

  miért fáj az ízületek az időjárás előtt

  Fontos változás lesz az is, hogy nem lehet egyszerre háromhavi, hanem csak egy hónapra elegendő gyógyszeradagot kiváltani — írja cikkében a Magyar Nemzet.